Mik azok a báziscsoportok?

A konferencia során minden résztvevő tagja lesz egy úgynevezett báziscsoportnak. A báziscsoportok 3-4 fős kiscsoportok, melyek segítik a megélt élmények és a programok reflektív feldolgozását.

 

Miért jó ez?

A báziscsoportok a konferencia során többször találkoznak (minimum napindításkor, ebéd előtt, illetve a nap végén), ezzel struktúrát és keretet teremtve a személyes reflexiónak. A szakmai programok alatt nem mindig van lehetőség a személyes elmélyülésre, illetve arra, hogy feldolgozzuk hogyan is hatott ránk a program, mit szólított meg bennünk, mi a viszonyulásunk hozzá – a báziscsoport mindezeknek ad keretet és teret, valamint lehetővé teszi az itt és mostban az önmagunkhoz, illetve az egymáshoz történő kapcsolódást.

A báziscsoportok egy másik aspektusa, hogy megteremtik azok számára is a kapcsolódás lehetőségét, akik egyedül érkeznek a konferenciára, továbbá az SZMT közösségében járatos résztvevők számára is új kapcsolódási lehetőségeket nyitnak.

 

Hogyan jönnek létre a báziscsoportok?

A báziscsoportokat a konferencia indításakor alakítjuk ki, ebben résztvevőként neked is aktív szereped lesz. A kiscsoportok tagjai a konferencia során nem változnak, de a második napon még új tagokkal kiegészülhetnek.

 

Mit várunk tőletek?

A konferencia során több alkalommal a programba építve találkoznak a báziscsoportok tagjai, de javasoljuk, hogy ezeken a „programon belüli” rövid találkozókon túl is gyertek össze, és osszátok meg reflexióitokat, tapasztalataitokat, dilemmáitokat (pl. egy közös ebéd során). A báziscsoportok akkor tudnak valóban a konferencia élmény elmélyítését támogató struktúrává válni, ha azokat a tagok működtetik, és a találkozók szervezésében és keretezésében felelősséget vállalnak.