Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Intervízió az értelemteli munkavégzésért. A szemlélet, a módszertan és a támogató könyv bemutatása

2021. szeptember 24. @ 10:50 - 12:20

Interaktív előadás és workshop

Téma:

Az Intervízió könyv és módszertan bemutatása. Az intervízió munkatársak egy csoportjának módszeres megbeszélése, amely a témagazda által hozott esetre összpontosít. A résztvevők a témagazdának segítő kérdéseket tesznek fel, aki ezáltal jobban rálát saját működésmódjára, és az ismertetett probléma feloldására új lehetőségeket talál. Eközben a csoport többi tagja is tanul önmagáról, az esetből és annak feldolgozásából. A folyamatot a facilitátor felügyeli. Az intervízió módszerét szinte minden szervezet alkalmazhatja munkatársai képzésére: oktatási, szociális és kulturális intézmények, profitorientált termelő és szolgáltató vállalkozások, más nonprofit szervezetek és csoportok. Az intervízió támogatja a meaningful munkavégzést, az egyéni és a csoportos működést.

Elvárt eredmény:

Az érdeklődök megismerjék a módszertan alapjait, különböző megvalósítási formáit és részt vegyenek egy saját élményű intervíziós alkalmon.

Kiknek szól?

Szervezetfejlesztő tanácsadóknak, HR-eseknek, vezetőknek, coachoknak, szupervízoroknak, bármelyik szektorban dolgozó szakembereknek.

 

Programtartók:

Tóth-Szabó Veronika
Lázár László
Székelyné Kováts Eszter
Guba András
Kalmár Petra
a Piarista Rend Magyar Tartományának fejlesztő munkatársai

Bemutatkozás:

Az intervízió a reflektív akciótanulás olyan professzionális eszköze, amellyel közvetlen munkatársak vagy távolabbi kollégák segíthetnek egymásnak túljutni a munkájuk során felmerülő nehézségeken és elakadásokon. A rendszeresen találkozó csoport mindig más témagazda esetét dolgozza fel, hogy megszülethessen számára az eredményes változást ígérő akcióterv. Főszerepben a hasznos, előrevivő kérdések állnak.
A megjelenő (május 28.) Intervízió könyv a 10 legjobb intervíziós módszert mutatja be, melyek bármely profitorientált vagy nonprofit szervezetben használhatóak és hamar eredményre vezetnek. Könnyen áttekinthető módszerválasztó táblázat segíti a gyors eligazodást, figyelembe véve a csoport célján és összetételén túl az online használhatóságot is. https://www.harmat.hu/uzlet/intervizio/

Helyszín

Gyöngyhalász t.
Résztvevők száma: 13 / 25

Jelentkezés

Loading gif

Már regisztráltál?

Regisztráció kezelése