Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Plenáris előadás: “Ora et labora!” Bencés spiritualitás a munkában, a szervezésben, a vezetésben

2021. szeptember 24. @ 09:00 - 10:30

“Ora et labora!” Bencés spiritualitás a munkában, a szervezésben, a vezetésben

A Pannonhalmi Főapátság immár 1000 éve Szent Benedek szellemisége, lelkisége, útmutatásai és konkrét, 1500 évvel ezelőtt megfogalmazott tanácsai alapján próbálja szervezni saját életét és irányítani az intézményei keretében folyó munkát.

A spiritualitás nem szorítkozik csupán az imára, hanem ott van küldetésünk teljes spektruma hátterében, épp úgy a személyes hivatásunk megélésében, mint a közösség intézményeinek munkaszervezésben és feladatvégzésében. Vajon miképp? Mit jelent az „életet fakasztó vezetés” (Anselm Grün), főként, ha ez nem csak egy szlogen, hanem áthatja mindennapjainkat? Vezetőként miért kutya nehéz mindez, miért vonzó mégis, és miért egyfajta kötelességünk is? Nekünk, szerzeteseknek, és szintúgy a világiaknak, a vállalatvezetőknek, a képzőknek és fejlesztőknek egyaránt.  

Az előadásban néhány alapfogalom tisztázása után főként valós eseteket és vezetői dilemmákat osztunk meg a hallgatósággal, arra invitálva mindenkit, hogy vonatkoztassák saját helyzeteikre, és induljon be a közös gondolkodás. Az előadást követő kiscsoportos feldolgozás is ezt a dialógust hivatott támogatni.  

Előadó:

Hortobágyi T. Cirill, pannonhalmi főapát

Bevezetőt mond, és a feldolgozást vezeti:

Dr. Gelei András, SZMT Társelnök

Részletek

Dátum:
2021. szeptember 24.
Időpont:
09:00 - 10:30
Esemény kategóriák:
, , , , ,
Esemény címkék:
, , , , , ,

Helyszín

Balaton I-II-III. terem