A Szervezetfejlesztők Magyarországi Társasága (SZMT), egy olyan szakmai egyesület, amely a szervezetfejlesztés, valamint a társszakmák elkötelezett képviselőit hivatott összefogni és az együttműködésnek platformot biztosítani, továbbá utat mutatni szakterület új generációjának.

Az SZMT és előd közösségei több, mint 30 éves múltra tekintenek vissza. Egy teljesen új alkalmazott tudományt és fejlesztő eszközrendszer honosítottak meg egy formálódó piacgazdaságban. Az általunk szervezett szakmai eseményeken jó esettanulmányok, tudástartalmak jelentek meg, sokféle, de hiteles emberektől. Nevünkhöz köthető konferenciákon tereptapasztalatokról, módszertanokról és akár tudományos eredményekről is lehetett hallani. Az SZMT legalább egy évtized erejéig a magyarországi szervezeti tanácsadás egyik legnagyobb és legmeghatározóbb közössége volt.

 

Céljaink

  • az egészséges, felelősen működő, sikeres szervezetek, közösségek kialakításához, fejlesztéséhez való hozzájárulás;
  • az emberileg, szervezetileg, társadalmilag fenntartható működés és fejlődés kultúrájának és etikájának terjesztése a szervezetfejlesztés eszközrendszerének alkalmazásával;
  • a társadalomban hozzáadott értéket teremtő szervezetfejlesztési projektek, önkéntes kezdeményezések támogatása eszközökkel és szakmai háttérrel;
  • szakmai tudásmegosztás, a szakma minőségének erősítése;
  • a szervezetfejlesztési szakma érdekeinek képviselete, a szakma ismertségének, elismertségének, presztízsének erősítése, a szolgáltatás iránti piaci igények fejlesztése.